Meta’dan skandal Filistin Sansürü: ‘Antisemitizm’ bahanesiyle yüzde 60’ını engelledi!

Meta, Filistin İçeriklerine Sansür Uyguluyor: Arap Sosyal Medya Geliştirme Merkezi Raporu

Arap Sosyal Medya Geliştirme Merkezi’nin yayınladığı “Filistinlilerin Meta’nın Sansürüne İlişkin Tanıklıkları” raporu, Meta’nın Filistin içeriklerine yönelik baskıcı politikalarını gün yüzüne çıkardı.

Raporda, Meta’nın Filistinlilere ‘antisemitizm’ bahanesiyle sansür uyguladığı ve sosyal medya platformlarında adaletsizlik yaşandığı belirtiliyor.

İÇERİĞE BAKILMAKSIZIN ENGELLEDİLER

Filistin Dijital Hak İhlalleri Gözlemevi’nin belgelerine göre, Meta platformlarında yaşanan dijital hak ihlallerinin yüzde 69’unun Facebook ve Instagram’da gerçekleştiği ortaya konuldu.

Rapora göre, Filistinli kullanıcıların paylaşımlarının yüzde 60’ı içeriğe bakılmaksızın sansürlenirken, Meta’nın yapay zekâ destekli sistemlerinin İbranice şiddet içerikli paylaşımlara tepki vermediği ifade edildi.

META’NIN ADALETSİZ POLİTİKALARI

Rapora göre, Meta sistematik bir baskı politikası uygulayarak Filistin ile ilgili içerikleri sansürlediği belirtiliyor. Şirketin “politika ihlali” gerekçesiyle Filistin yanlısı paylaşımları sildiği ve erişimini kısıtladığı ancak İsrail yanlısı nefret söylemlerine göz yumduğu kaydedildi.

Gazze’ye yönelik saldırıların başladığı Ekim 2023’ten bu yana, İsrail destekçisi 15 milyondan fazla kışkırtıcı paylaşımın belgelendiği ve buna müdahale edilmediği ifade ediliyor.

HRW RAPORU: META İSRAİL YANLISI TUTUM SERGİLİYOR

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından yayımlanan “Meta’nın Tutulmayan Sözleri: Instagram ve Facebook’taki Filistin İçeriğinin Sistemli Sansürü” raporunda da Meta’nın İsrail yanlısı tutumuna vurgu yapılıyor.

HRW yöneticisi Deborah Brown’a göre, Meta’nın Filistin yanlısı içerikleri sansürlemesi Filistinlilerin baskısını artırıyor ve adaletsizlik yaratıyor.

Filistin içeriklerine uygulanan sansür politikası ifade özgürlüğüne darbe olarak nitelendiriliyor ve uluslararası toplumun bu konuya müdahale etmesi gerektiği vurgulanıyor.

KAYNAK: HABER7

Related Posts

Gündemi sarsan dizi ve oyun gerçek çıktı! Last of Us virüsü kanıtlandı

Ekranlarda izlediğimiz korkutucu senaryolar, sandığımızdan çok daha eski bir gerçeğe dayanıyor olabilir. Bilim insanları, günümüzde popüler kültürde sıkça yer bulan “zombi mantarları”nın, aslında 99 milyon yıl öncesine kadar uzanan bir geçmişi olduğunu ortaya çıkardı.

Bir molekülün kas yaşlanmasını yavaşlattığı bulundu

Bilim insanları, tek doz tedavinin kas fonksiyonunu geri kazanmak için yeterli olabileceğini söylüyor.

Bilim kurgu gerçek oldu! Hologramlar evlere giriyor

Bilim kurgu filmlerinde sıkça gördüğümüz holografik ekranlar, teknolojinin hızlı ilerleyişiyle artık hayal olmaktan çıkıyor ve evlerimizin bir parçası haline geldi. Eğitimden eğlenceye, sağlıktan iş dünyasına kadar geniş bir yelpazede kullanım …

iPadOS 26 hangi iPad’lere gelecek?

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da iPad kullanıcılarını yakından ilgilendiren büyük bir güncellemeyle karşımızda: iPadOS 26. Yeni sürüm, performans iyileştirmeleri ve yepyeni özelliklerle iPad deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Ancak bu güncellemeden herkes yararlanamayacak.

Salihlili judocuların yıldızı bu kez Manisa’da parladı

Manisa’nın Salihli ilçesinin yıldız judocuları, Manisa’da yapılan Türkiye Şampiyonası ve Anadolu Yıldızlar Ligi il seçmesinde madalyaları topladı. Derece elde eden judocular, Türkiye finallerine ve grup maçlarına katılmaya hak kazandı.

Reçeteli gözlüklerin sonu geliyor: Yeni sensör ve sıvı kristal teknolojisi umutlandırdı

Gözlük sektörü yıllık yüzde 8-9 büyüme ile 190 milyar dolar seviyesindeki devasa pazarda yeni bir devrime hazırlanıyor. Finlandiya merkezli IXI, gözlük camlarında otomatik netleme yapabilen teknolojisiyle görme sorunlarını kökten çözmeyi hedefliyor …