Güney Kore Orman Yangınları: Zarar 104 Bin Hektara Ulaştı

Güney Kore’deki Orman Yangınlarında Zarar Alanı Beklenenden Daha Fazla

Güney Kore’de çıkan büyük çaplı orman yangınlarında zarar gören alanın daha önce tahmin edilenden yaklaşık 2,2 kat daha fazla olduğu ve 104 bin hektara ulaştığı belirtildi. Geçen ay Güney Kore’de meydana gelen orman yangınları, hasarın tahmin edilenden fazla olduğunu ortaya çıkardı. Kore Ormancılık Servisi’nden (KFS) yapılan açıklamaya göre, yangınlarda zarar gören alan, tahmin edilen 45 bin 157 hektarın yaklaşık 2,2 katından fazla oldu. Güney Gyeongsang eyaletinde 3.397 hektar, Kuzey Gyeongsang eyaletinde 90.289 hektar ve Ulsan metropolünde 1.190 hektar olmak üzere toplamda 104 bin hektarlık alan zarar gördü. En fazla etkilenen bölge ise Kuzey Gyeongsang eyaletindeki Uiseong oldu.

Orman yangınlarında toplam 31 kişi hayatını kaybetti. Güney Gyeongsang eyaletinde 21 Mart’ta başlayan yangınlar kısa sürede yayılarak Kuzey Gyeongsang eyaletine de sıçradı. Kurak hava ve rüzgarların etkisiyle kontrol altına alınamayan yangınlar, ülke tarihindeki en büyük orman yangınlarından biri olarak kaydedildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Güney Kore Orman Yangınları

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Yaşlılıkta yalnızlık tehlikesi; uzmanlar depresyon ve Alzheimer’a karşı uyarıyor

“Eğitim, sağlıklı beslenme, sosyal yaşam ve hareketli yaşam tarzı büyük önem taşıyor”

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Kene Kaynaklı Hastalıklar Nelerdir?

Kene kaynaklı hastalıklar hakkında açıklama yapan uzmanlar, kenenin yol açtığı hastalıkların artmaya başladığını söyledi. 

Sıcak çarpması kapıda: Vücudunuz alarm veriyor

Yüksek sıcaklıklar ve yetersiz sıvı alımı, yaz aylarında güneş çarpması riskini artırıyor. Doç. Dr. Veysel Kıdır, sıvı kaybının hayati sonuçlara yol açabileceğini belirtti. İşte yaz sıcaklarında korunmanın yolları…

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Çocuğunuz disleksi olabilir

Çocuğunuz ayakkabı bağlarken, merdiven çıkarken veya düğme iliklerken zorlanıyor mu? Yaşıtlarıyla aynı zekâ seviyesine sahipken, bazı harf, hece veya kelimeyi okurken sorun mu yaşıyor? O zaman çocuğunuz disleksi olabilir. Erken davranmak hayati önemde.