Rizeli çay üreticilerinden iktidara “düşük fiyat” tepkisi: Özele attılar bizi ilgilenen yok, vatandaş eziliyor

Rize Çay Üreticilerinden Hükümete Tepki: Özel Sektörde Düşük Fiyatta Çay Satıyoruz

Rizeli çay üreticileri, ekonomik zorluklar ve düşük alım fiyatlarıyla baş etmek zorunda kaldıkları için hükümete tepki gösterdi. Üreticiler, hükümetin açıkladığı 24,44 liralık yaş çay alım fiyatına rağmen özel sektöre 16-18 lira arasında satış yapmak zorunda olduklarını belirttiler.

“Kontenjan İşinden Sonra Çayı Fırsatçılar Ucuza Alıyor”

Çay üreticisi Emine Güven, günün ilk ışıklarıyla birlikte çalışmaya başladıklarını ve özel sektöre düşük fiyattan çay satmak zorunda olduklarını söyledi. Güven, “Yoruluyoruz tabi. 16 liraya, 21 liraya çay alıyoruz. Biz onların işçisi olduk artık. Devlet fiyat veriyor evet ama bir insan bu çayı şimdi bir ay sonra bekletirsen alınır mı bu çay? Çayın kalitesi zaten düşük. Çay içilmiyor ki. Kontenjan işinden sonra fırsatçılar alıyor çayı, ucuza alıyorlar. Kendileri kâr edecekler. Öyle de oldu zaten. Kivileri hep döktük çayı nasıl dökelim” şeklinde konuştu.

“Vatandaş Bu Kadar Ezildikten Sonra Hiç Kimse Seçim Zamanı Gelmesin Buraya”

Buğday üreticisi Bülent Güven ise özel sektörde düşük fiyattan çay satmak zorunda olduklarını belirterek, “Çay güzel ama fiyat sıfır. Yani özele attılar bizi, ilgilenen yok. Ne olacak ki? Devlet 25,5 liradan açıklıyor. Özel alıyor, 21 liradan alıyor. Aşağıda peşin peşine gidiyorsun, 18 lira bu ne ya? Devlet bir şey yapsın da vatandaş eziliyor. Bu ne olacak bizim hâlimiz? Böyle şey mi olur? Daha Çaykur tarihinde böyle bir şey yaşanmamış ya neler yaşıyoruz. Milletvekillerimiz var burada. Tahsin Ocaklı’dan başka hiç kimse ilgilenmiyor. Siyaseti boş ver partiyi boş ver ama gerçekten zor durumdayız. Adet midir ya? 18 liradan çay alınır mı? Devletin açıkladığı 25,5 lira. Özelin aldığı bu kadar da olmaz ya. Rezillik bu. Bu kadar da olmaz. Vatandaş bu kadar ezildikten sonra hiç kimse seçim zamanı gelmesin buraya ne olacak ki yani?” şeklinde konuştu. (ANKA)

Related Posts

Gıda güvenliği denetimlerinde ağır cezalar! 7 ayda 1,3 milyar lira

Dilber, vatandaşın sağlığını tehlikeye atacak gıda üreticilerinin titizlikle denetlendiğini dile getirdi. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü olarak geçen yıl 8 bin denetçiyle 1,3 milyon denetim yaptıklarını anlatan Dilber, “Bu yıl 7 ayda 650 bine yakın …

Kerim Rota açıkladı: Sadece bir tahvile 3.7 milyar ödedik! İşte o tahvil

Ekonomist Kerim Rota faize ilişkin dikkat çekici bir veriyi paylaştı. Rota haziran ayında tahvile 6,3 milyar dolar faiz ödendiğini söyledi ve bu miktarın yarısının sadece bir tahvile ödendiğini açıkladı. Rota’nın açıkladığına göre 18 Haziran’da …

Bakır fiyatı zirveye göz kırptı

Küresel emtia piyasalarında bu hafta gözler yeniden bakıra çevrildi. Bakır vadeli kontratları çarşamba günü pound başına 5,73 dolara kadar yükselerek rekor seviyelere yaklaştı. Bu tırmanışın arkasındaki temel nedenlerden biri, ABD ile Japonya …

Resmi Gazete’de yayımlandı: İzinsiz yabancı işçi çalıştıran işverenlere yeni yükümlülük

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle, izinsiz yabancı işçi çalıştıran işverenlere yönelik mali yaptırımlar genişletildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla geliştirilen düzenleme, sınır dışı edilen yabancıların çeşitli masraflarının, artık doğrudan işverenlerden tahsil edilmesini öngörüyor.

Migros, Kooperatifler Yılı’nda Yerel Üreticileri Destekliyor

Migros, 2025 Uluslararası Kooperatifler Yılı kapsamında yerel kooperatifleri Ankara’da buluşturdu.

Uruguay’dan Kaçan 3 Angus Kayıp

Hatay’da besici İbrahim Yumuşak, Uruguay’dan getirdiği 3 angusun kaybolduğunu duyurdu.