Avrupa Parlamentosu raporunda İmamoğlu vurgusu: Süresiz durdurdular

Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin AB Üyeliği Sürecini Süresiz Durdurdu

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye’nin jeopolitik ve stratejik öneminin ülkedeki demokratik gerilemeyi telafi edemeyeceğini ifade ederek Türkiye’nin AB üyeliği sürecinin süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı. Çarşamba günü 367 oyla kabul edilen raporda, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin mevcut koşullar altında yeniden başlatılamayacağı duyuruldu. Milletvekilleri, Türk halkının önemli bir kesiminin demokratik beklentilerine dikkat çekerek üyelik kriterlerinin tartışmaya açık olmadığını belirtti.

Ekrem İmamoğlu’na Yönelik Baskılar Eleştirildi

Raporda, Türkiye hükümetinin Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin mevcut koşullarda yeniden başlatılamayacağını ifade ederken demokratik gerilemeye dikkat çekildi. Ekrem İmamoğlu’na yönelik baskılar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti de sert dille eleştirildi. Temel demokratik eksiklikleri gidermede başarısız olduğunu savundu. Aynı zamanda, raporda, Avrupa Birliği içinde, Türkiye ile ilişkilerin tam üyelik hedefi yerine yeni bir çerçevede ilerlemesi gerektiği yönünde eğilimlerin arttığı iletildi. Avrupa Parlamentosu, iklim eylemi, enerji güvenliği, terörle mücadele işbirliği ve bölgesel istikrar gibi konularda daha yakın ve stratejik bir ortaklık kurulması için çağrıda bulundu.

Dikkat Çeken İmamoğlu Vurgusu!

Avrupa Parlamentosu üyeleri, Türkiye’de demokratik standartların kötüleşmesi ve eleştirel seslere ilişkin baskıların giderek artması nedeniyle büyük bir endişe duyduklarını kaydetti. Son dönemde yaşanan barışçıl kitlesel protestolara yönelik orantısız müdahaleler ve delilsiz yargılamalar sert bir dille eleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik baskılar ise, “meşru bir rakibin seçimlere katılmasını engellemeye yönelik politik hamle” olarak yorumlandı. Parlamento, bu gelişmelerin Türkiye’yi otoriterliğe daha da yaklaştırdığını ifade etti.

Aynı zamanda Avrupa Parlamentosu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs’a yaptığı son ziyareti “yasa dışı” olarak nitelendirdi. Ziyaret, Kıbrıslı Rum ve Türk toplumlarının çıkarlarına doğrudan müdahale olarak değerlendirildi. Söz konusu raporda, Türkiye’de özellikle gençler arasında yaygın olan demokratik ve Avrupa yanlısı beklentilerin, üyelik sürecinin donmuş olmasına rağmen tamamen sona erdirilmemesi gerektiğini gösterdiği ifade edildi.

Related Posts

Bursa’da ‘tiny house’ alev alev yandı

Bursa’da çıkan yangında, bir tiny house küle döndü.

Pakistan, Hindistan’da sivilleri hedef aldığı yönündeki suçlamaları reddetti: Yanıt verdiğimizde bunu tüm dünya öğrenecek!

Pakistan, Hindistan’da sivilleri hedef aldığı yönündeki suçlamaları reddetti: Yanıt verdiğimizde bunu tüm dünya öğrenecek!

Emekli maaşlarındaki yetersizliğin araştırılması önerileri, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi ve DEM Parti tarafından emekli maaşlarındaki yetersizliğin araştırılması için verilen grup önerileri, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Yeni Yol Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, “Emekli maaşlarının eşitlikçi biçimde hesaplanması, güncelleme kat sayısının büyümeyi yansıtması, adil ve öngörülebilir olması, bayram ikramiyelerin reel olarak artırılması ve kamu emeklilik sistemine yeniden güvenin tesis edilmesi artık ertelenemez bir zorunluluktur” dedi.

Rektörden engelli öğrenciye tepki çeken yanıt

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen soru-cevap etkinliği, rektör Nuh Zafer Cantürk’ün engelli bir öğrenciye verdiği yanıtla gündeme geldi. Etkinlikte, Rektör Cantürk’ün engelli öğrencilerle ilgili açıklamaları, tepki topladı.

Tarihte ilk kez ABD’den bir papa seçildi: Yeni papa Robert Prevost

Vatikan tarihinde ilk kez ABD’li bir papa seçildi ve yeni papa Kardinal Robert Prevost oldu. ⁠

Rektörlüğünü eski AKP’li vekilin yaptığı üniversitede skandal liste

Konya’da rektörlüğünü eski AKP Milletvekili Cem Zorlu’nun yaptığı Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde sözlü mülakat skandalı ortaya çıktı. Üniversitesi tarafından yapılan görevde yükselme sınavının yazılı aşamasında yüksek puan alan birçok adaya sözlü mülakatta düşük puan verilerek elenmeleri sağlandı. Buna karşın yazılı sınavda düşük puan alan adaylara ise mülakatta yüksek puanlar verilerek görevde yükseltildikleri saptandı.