Hızlı kilo vermek isteyenlerin imdadına yetişiyor! Maden suyuyla kalıcı zayıflayın

Karbonatlı Maden Suyu, Metabolizmayı Hızlandırarak Kilo Kaybına Yardımcı Olabilir

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, karbonatlı maden suyu tüketmek, metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybını destekleyebilir.

Dr. Akira Takahashi liderliğindeki bir ekip, Japonya’daki Tesseikai Nöroşirürji Hastanesi’nde yürütülen bir çalışma sonucunda, karbonatlı suyun glikoz seviyelerini düşürdüğünü ve bu sayede kilo kaybında önemli bir rol oynayabileceğini ortaya koydu. Bu bulgular, BMJ Nutrition, Prevention & Health dergisinde yayınlandı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, gazlı suyun mide zarından emilmesi, suda bulunan CO2’ün alkalinleşmesine neden olabilmektedir. Bu süreç, metabolizmayı artırarak glikoz emilimini hızlandırabilir ve dolayısıyla kilo kaybını teşvik edebilir.

Ancak, çalışmanın yazarları karbonatlı suyun sadece kilo kaybı için tek başına yeterli olmadığını vurgulayarak, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı kilo vermenin anahtarı olduğunu belirtti.

“Dengeli beslenme ve fiziksel aktivite, sürdürülebilir kilo yönetiminin önemli bileşenleridir. Karbonatlı su, ancak bu faktörlerle desteklendiğinde kilo kaybına etki edebilir.”

Gazlı İçeceklerin Sindirim Sistemi Üzerinde Olumsuz Etkileri Olabilir

Uzmanlar, gazlı içeceklerin sindirim sistemi üzerinde şişkinlik, gaz ve sindirim sorunları gibi istenmeyen etkilere neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle hassas bireyler ve gastrointestinal rahatsızlıkları olanlar bu tür içecekleri tüketirken dikkatli olmalıdır.

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden emeritus profesör Keith Frayn, karbonatlı suyun kilo kaybına etkisi konusunda şüpheci yaklaşarak, “Gazlı içeceklerin kilo verme sürecine doğrudan yardımcı olduğunu gösteren deneysel veriler bulunmamaktadır” dedi.

Frayn ayrıca, karbonatlı suyun kandaki glikoz seviyeleri üzerindeki olası etkisinin, kilo kaybına yol açacak düzeyde olmadığını belirterek, “Eğer gazlı içecekler kilo kaybına sebep olabilseydi, bu durum muhtemelen tokluk hissi üzerindeki etkileri aracılığıyla olurdu” şeklinde konuştu.

Related Posts

Yaşlılıkta yalnızlık tehlikesi; uzmanlar depresyon ve Alzheimer’a karşı uyarıyor

“Eğitim, sağlıklı beslenme, sosyal yaşam ve hareketli yaşam tarzı büyük önem taşıyor”

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Kene Kaynaklı Hastalıklar Nelerdir?

Kene kaynaklı hastalıklar hakkında açıklama yapan uzmanlar, kenenin yol açtığı hastalıkların artmaya başladığını söyledi. 

Sıcak çarpması kapıda: Vücudunuz alarm veriyor

Yüksek sıcaklıklar ve yetersiz sıvı alımı, yaz aylarında güneş çarpması riskini artırıyor. Doç. Dr. Veysel Kıdır, sıvı kaybının hayati sonuçlara yol açabileceğini belirtti. İşte yaz sıcaklarında korunmanın yolları…

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Çocuğunuz disleksi olabilir

Çocuğunuz ayakkabı bağlarken, merdiven çıkarken veya düğme iliklerken zorlanıyor mu? Yaşıtlarıyla aynı zekâ seviyesine sahipken, bazı harf, hece veya kelimeyi okurken sorun mu yaşıyor? O zaman çocuğunuz disleksi olabilir. Erken davranmak hayati önemde.