İtalya açıklarında 2 mülteci teknesi alabora oldu: En az 10 ölü, 60 kayıp

İtalya’nın güneyinde mültecileri taşıyan iki teknenin batması sonucu en az 10 kişinin öldüğü, 60’tan fazla kişinin kayıp olduğu belirtildi. 10 mültecinin cansız bedeninin bulunduğunu duyuran sivil toplum kuruluşları (STK), arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

İtalyan Rainews24 kanalının haberinde, ülkenin güneyindeki Kalabriya bölgesinin 100 mil açığında düzensiz mültecileri taşıyan teknenin alabora olduğu aktarıldı. Kurtarılan 12 mülteci, teknedeki en az 50 kişinin kaybolduğunu söyledi. Bölgede kayıp kişiler için arama kurtarma çalışmasının başlatıldığı bildirildi.

EGZOZ GAZINDAN ZEHİRLENDİLER

Orta Akdeniz’de Lampedusa Adası açıklarındaki teknede ise 10 mültecinin cansız bedenlerinin bulunduğu kaydedildi. Aynı teknede 61 kişinin olduğu, bunlardan 51’inin sivil toplum kuruluşuna ait gemidekiler tarafından kurtarıldığı, 10’unun cansız bedenlerinin tekneden çıkarıldığı ifade edildi. Bu kişilerin yolculuk sırasında egzoz gazından zehirlenerek hayatını kaybetmiş olabilecekleri belirtildi.

Bu arada, Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) derlediği verilere göre, Orta Akdeniz’de yılbaşından 17 Haziran’a kadar 749 mülteci denizde kayboldu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir