Le Pen’in partisi, seçimi kazanmaları halinde kamu televizyon ve radyolarını özelleştirecek

T24 Dış Haberler

Üst düzey parti yetkilileri, Marine Le Pen‘in aşırı sağcı Ulusal Ralli’sinin erken seçimlerde Fransız parlamentosunda mutlak çoğunluğu kazanması halinde kamu televizyon ve radyolarını özelleştirmeyi planladığını doğruladı.

Parti Başkanı Jordan Bardella, Pazar günü France 3 kamu televizyonuna verdiği demeçte “tasarruf etmek için” devlet yayıncılığını özelleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bardella, kamu radyo ve televizyon hizmetlerinin satılmasının 3 milyar eurodan fazla tasarruf sağlayacağını ve bunun da diğer politikaları finanse edebileceğini söyledi. Önlemin zaman alacağını ve “24 saat içinde gerçekleşmeyeceğini” ifade etti. 

Partinin Başkan Yardımcısı Sebastien Chenu, France 2 kanalına verdiği mülakatta Fransa’daki kamu televizyon ve radyolarının “biraz özgürlüğe, biraz oksijene” ihtiyacı olduğunu savunarak ulusal radyo istasyonlarındaki bazı büyük programların “sola ya da aşırı sola eğilimli” olduğunu ve özelleştirme konusunda “tabuların olmaması” gerektiğini söyledi.

Sol ittifak Yeni Halk Cephesi adayı Clementine Autain, seçmenlerin kamu yayıncılığında “katliamdan kaçınmak” için seçimlerde solu seçmeleri gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir