Sakarya’da serviks kanseri konuşulacak

Sakarya’da Serviks Kanseri Hakkında Bilgilendirme Programı Düzenlenecek

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Osman Köse’nin katılımıyla, 16 Ocak Perşembe günü saat 13.30’da Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) önemli bir program gerçekleştirilecek ve tüm vatandaşlar davetli.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi, eğitim ve konferanslarla hizmet vermeye devam ediyor. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenecek olan “Serviks Kanseri Erken Teşhisi” konulu konferans, Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) gerçekleşecek.

16 Ocak Perşembe günü saat 13.30’da başlayacak olan konferansa, SAÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Köse konuşmacı olarak katılacak. Konferansa ilgilenen herkesin katılımı beklenmektedir.

Related Posts

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Kene Kaynaklı Hastalıklar Nelerdir?

Kene kaynaklı hastalıklar hakkında açıklama yapan uzmanlar, kenenin yol açtığı hastalıkların artmaya başladığını söyledi. 

Sıcak çarpması kapıda: Vücudunuz alarm veriyor

Yüksek sıcaklıklar ve yetersiz sıvı alımı, yaz aylarında güneş çarpması riskini artırıyor. Doç. Dr. Veysel Kıdır, sıvı kaybının hayati sonuçlara yol açabileceğini belirtti. İşte yaz sıcaklarında korunmanın yolları…

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Çocuğunuz disleksi olabilir

Çocuğunuz ayakkabı bağlarken, merdiven çıkarken veya düğme iliklerken zorlanıyor mu? Yaşıtlarıyla aynı zekâ seviyesine sahipken, bazı harf, hece veya kelimeyi okurken sorun mu yaşıyor? O zaman çocuğunuz disleksi olabilir. Erken davranmak hayati önemde.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor.