Samsun’da Bereketli Balık Sezonu

Samsunlu Balıkçılar, Bereketli Sezondan Memnun

Samsunlu balıkçılar, nadir görülen bir bereketli sezonu geride bırakırken yedi yılda bir yaşanan bu olaydan oldukça memnun olduklarını belirtti.

Karadeniz’in bu sezon cömert yüzünü gösterdiği belirtiliyor. Balık sezonu, palamut bolluğuyla açıldı ve ardından hamsi, istavrit, mezgit, barbun ve çinekop gibi çeşitli balık türleri de bol miktarda avlandı. Bu sezon, balıkçılar için oldukça verimli geçti.

Samsunlu balık satıcısı Onurcan Köse, sezonun herkes için güzel geçtiğini vurgulayarak, balık piyasasındaki durumu şu şekilde açıkladı: “Ramazan nedeniyle balık piyasasında bir durgunluk yaşanıyor. Hamsi, istavrit ve mezgit kilogram başına 150 lira civarında satılırken, barbun ve somonun kilosu ise 200 liraya alıcı buluyor. Levrek 300 TL, çipura 350 TL ve kalkan balığı ise kilogramı 800 TL’den satılıyor. Sezon 15 Nisan’da sona erecek ancak Ramazan dolayısıyla av sezonu erken kapanıyor. Az miktarda balık avlandığı için tekneler genellikle kıyıda bekliyor ve az da olsa elde edilen balıkları müşterilere sunmaya çalışıyoruz.”

“Bu Bolluk 7 Senede Bir Geliyor”

Köse, bu sezonun hem balıkçılar hem de tüketiciler için oldukça başarılı geçtiğini belirterek, “Uzun bir süre boyunca palamut ve hamsi sattık. Ardından çinekop, barbun, mezgit ve istavrit gibi balık türleri bol miktarda karşılaştı. Tüketiciler de bu bolluk nedeniyle oldukça memnun kaldı. Sadece tezgahta lüfer eksikti, onun dışında diğer tüm balık çeşitleri bol miktarda avlandı ve satıldı. Bu tür bereketli sezonlar genellikle yedi senede bir yaşanır. Bu sezon, önceki yıllara göre daha verimli geçti. Balık miktarı bol ve fiyatlar uygun şartlarda müşterilere sunuldu. Av yasağının ardından ise tezgahlarda somon, alabalık, levrek, çipura, sazan, yayın, kefal, akbalık ve uskumru gibi balıkları göreceğiz” şeklinde konuştu.

1 Eylül’de başlayan av sezonu, 15 Nisan itibariyle sona erecek. – SAMSUN

Related Posts

Michelin Rehberi’nde Kapadokya lezzetleri: Anadolu mutfağı dünya sahnesinde

İstanbul, İzmir ve Muğla’nın ardından Kapadokya da Michelin Rehberi’nin 2026 seçkisine dahil edildi. UNESCO mirası bölge, tandırdan güvece uzanan yerel lezzetleriyle uluslararası gastronomi arenasına adım atıyor.

Bakanlık duyurdu: Yumurta satışında büyük değişiklik!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yumurtalarda israfı önlemek için yeni bir düzenlemeye gitti. Etiketleme kuralları değişti, raf ömrü uygulaması yeniden belirlendi. Tüketici alışkanlıklarını etkileyecek bu karar yürürlüğe girdi.

Nüfus Müdürlüğü işlemleriniz günlerce aksayabilir: Randevu alıyorsanız bu hatayı sakın yapmayın

Nüfus Müdürlüğü işlemleri için randevu alan ancak gitmeyen vatandaşlara sistem 15 gün boyunca yeni randevu izni vermiyor. Özellikle resmi belge işlemlerinde gecikme yaşamak istemeyenlerin bu kurala dikkat etmesi gerekiyor. Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için tanınan sürenin sonuna gelinirken, bu detay daha da önem kazanıyor.

Bi çayımız vardı: Ona da zam geldi!

Enflasyon canavarı bu defa çaya uğradı. Vatandaşların sabah akşam içtiği kuru çaya zam yapıldığı ifade edildi. Bloomberg’ten İrfan Donat’ın haberine göre ÇAYKUR kuru çay fiyatlarına zam yaptı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından kuru çay …

Altının gramında ufak hareketlilik! İşte altının gramında son rakam (28 Temmuz 2025)

Cuma günü altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı günü önceki kapanışın yüzde 1,3 altında 4 bin 352 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, haftaya yatay seyirle başlamasının ardından saat 09.55 itibarıyla önceki …

Gıda güvenliği denetimlerinde ağır cezalar! 7 ayda 1,3 milyar lira

Dilber, vatandaşın sağlığını tehlikeye atacak gıda üreticilerinin titizlikle denetlendiğini dile getirdi. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü olarak geçen yıl 8 bin denetçiyle 1,3 milyon denetim yaptıklarını anlatan Dilber, “Bu yıl 7 ayda 650 bine yakın …