Sendikalı her memura 640 lira tazminat!

Örgütlenmedeki engel kalktığı için yeni düzenlemeyi CHP de destekledi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, memurlar arasında eşitliğin sağlandığını söyledi. Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği yasa, tazminatı alabilmek için memurları yüzde 2’lik barajı aşan sendikalara üye olmaya zorluyordu. Düzenleme kısa sürede Memur-Sen başta olmak üzere baraj sorunu olmayan sendikaların üye sayısını artırırken küçük sendikalarda üye kaybına yol açtı.

BARAJ TÜMDEN KALKTI

Anayasa Mahkemesi bu yasayı iptal edince AKP geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen vergi paketinin içine bu sefer de yüzde 2 yerine yüzde 1 baraj getiren madde ekledi. Vergi paketi TBMM’de görüşülürken AKP toplu sözleşme tazminatıyla ilgili maddedeki yüzde 1’lik barajı önergeyle tümden kaldırdı. Yasayla artık toplu sözleşme ikramiyesi 707 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda tüm sendikalı memurlara ödenecek. Bu tutar yıl sonuna kadar 642 TL olarak uygulanacak. İkramiye, yeni yılda memur zammıyla aynı oranda artacak.

Memur-Sen’in kafası karıştı

Sendika tazminatı bir hafta içinde iki farklı önergeyle değiştirilirken Memur-Sen’in her değişiklikte iktidara teşekkür etmesi şaşırttı. Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen’in avantajını ortadan kaldıran bu düzenleme için de CHP’yi eleştirip AKP’ye teşekkür mesajı yayımladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir